Ga naar de inhoud

Onderhoud aan het Zuiderdiep in 2e Exloërmond

dinsdag 14 september 2021

Binnenkort gaan we aan de slag met het vernieuwen van het fietspad. Ook gaan we de bomen aan het Zuiderdiep onderhouden op het gedeelte tussen de Drentse Mondenweg en Musselkanaal.

 

Wat gaan we doen?

De bestaande bomen worden uitgedund. De bomen hebben dan weer ruimte om zich verder te ontwikkelen tot gezonde en vitale bomen. De essen die zijn aangetast door de ziekte ‘Essentaksterfte’ halen we weg. Op plekken waar gaten ontstaan of op plekken waar nu geen bomen staan, planten wij later nieuwe jonge bomen terug.

De asfaltverharding van het fietspad wordt na het kappen van de bomen vervangen door een fietspad van beton. Dit gaat over het gedeelte tussen de Drentse Mondenweg en het gedeelte dat in 2019 al is vervangen door beton.

 

Bereikbaarheid

De weg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers kunnen op een afgezette strook over de rijbaan fietsen. De buslijn blijft bestaan op het Zuiderdiep.

Een omleiding voor het doorgaande verkeer via 1e Exloërmond staat aangegeven. Aanwonenden kunnen zolang de werkzaamheden het toelaten van en naar hun woning rijden. Enige overlast is onvermijdelijk en wij vragen hiervoor uw begrip.


Uitvoering

De bomen worden uitgedund door aannemer Roel Timmerman BV uit Uffelte. Voor het vervangen van het asfaltfietspad is nog geen aannemer beschikbaar. De aanbestedingsprocedure loopt op dit moment.

 

Vragen?

Hebt u vragen over de uitvoering, bereikbaarheid en/of planning van de werkzaamheden? Neem dan contact op met het algemene nummer van de gemeente Borger-Odoorn, T 14 0591. Afhankelijk van de vraag wordt u doorverbonden met de juiste medewerker.